iPhone X’s design över hela modellprogrammet

iPhone X

IPhone 8 har sålt bättre än iPhone X och försäljningen för iPhone 7 är mycket bättre än förväntat. Mycket av denna statistik beror på prislappen på iPhone X som börjar på ca 11500kr i Sverige.

Enligt statistik från CIRP stod iPhone X för ca 20% av allt försäljning av iPhones senaste kvartalet medans dom två iPhone 8 modellerna stod för 41%. För samma kvartal för ett år sedan vid releasen av iPhone 7 stod dom två modellerna för 72% av försäljningen gentemot 61% för dom tre nuvarande toppmodellerna.

Även tillbehörsförsäljare har upplevt att tillbehör till iPhone X har sålt sämre än tidigare modeller. En av dessa som vi har pratat med är Bumpy Mobiltillbehör som är en e-butik som säljer tillbehör till mobiltelefoner.

En del av dom lägre siffrorna kan förklaras med att iPhone 8 modellerna släpptes till försäljning tidigare än iPhone X och detta kan givetvis haft sin påverkan. I slutet av Mars kommer Apples egna siffror släppas och vi kommer då få en mer korrekt bild av försäljningen.

Så hur kommer Apple fortsatt göra med sina produkter vad kommer hända under 2018?

iPhone XI 2018 release datum

Den stora frågan är om den nuvarande designen på iPhone 8 kommer att överleva ytterligare ett år? Enligt en rapport från KGI Securities kommer den inte att göra det, 2017 kommer att vara det sista året vi kommer se Apples 2014 års design.

Apple kommer 2018 att övergå till samma design språk som iPhone X vilket innebär heltäckande skärm och ingen fysisk hemknapp och alla modeller kommer att förses med FACE ID. Det är trevligt att vi får ett designlyft över hela modellprogrammet men det kommer antagligen även medföra högre priser för alla modeller under 2018/19.

Även om alla modellerna under 2018 kommer att se ut som iPhone X kommer inte alla modellerna förses med OLED skärmar. Den billigaste modellen av iPhones kommer att behålla den befintliga LCD skärmen vilket förhoppningsvis kommer innebära en mer human prislapp.

Apples huvudleverantör av 3D sensor kameran, förtaget Finisar har nyligen utökat sin produktions möjligheter med att köpa en större fabriksbyggnad i Sheman, Texas. Anledningen till detta borde vara att Apple kommer förse flera av sina modeller med Face ID.

Att Finisar har gjort denna investeringen redan nu betyder att dom är informerade om Apple planer under det kommande året och utökar sina produktions möjligheter för att kunna möta Apples behov.

Så vad kan vi förvänta oss under 2018 från Apple när det gäller iPhone? Det sägs att det kommer två nya modeller med OLED skärmar och uppdaterade hårdvaruspecifikationer en av dessa kommer antagligen få en större skärm likt dom tidigare plus modellerna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *